Değerlendirme sürecinde projelerin kentsel yaşama ve belediye gelişimine katkısı, sürdürülebilirliği, özgünlüğü ve getirdiği yenilikler, diğer belediyelerde/şehirlerde uygulanabilirliği, hazırlık, finansman ve uygulama sürecinde kişi ve kurumlarından alınan katılım ve katkılar göz önünde bulundurulacak.
Altın Karınca Ödülleri değerlendirme kriterleri arasında 2030’a kadar ulaşılması hedeflenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA’lar) özel bir yer tutuyor. Başvuran belediyelerin projelerinin amaç ve çıktılarıyla SKA’lar arasında kuracakları ilgi ve ilişkiler, değerlendirme sürecinde puan kazandıracak. Bu minvalde, Birleşmiş Milletler’in 2020-2030 yıllarını SKA’lar için ilan ettiği “Aksiyon On Yılı”nda yerelde gerçekleştirilecek projelerin küresel ortak amaçlara hizmet etmesi önem arz ediyor. Küresel gündem ve ortak hedeflere ulaşma sürecinde yerelde yapılan çalışmaları izlemek ve geliştirmek açısından önemli bir adım olacak.
Başvurular, belediyecilik ve şehircilik alanlarında teorik ve pratik uzmanlığı bulunan akademisyenler, bürokratlar ve uygulamacılardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek. |
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)