mehmet_ertas_insaat
Eğitim Manşet

Karesi Belediyesi Sıfır Atık Tecrübelerini Paylaşıyor

Karesi Belediyesi Uluslararası Alanda Sıfır Atık Tecrübelerini Paylaşıyor

Karesi Belediyesi Sıfır Atık Tecrübelerini Paylaşıyor
kafkas_reklam yeliz

Karesi Belediyesi Uluslararası Alanda Sıfır Atık Tecrübelerini Paylaşıyor

1

Temizlik İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binasının açılışını yapan ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin temelini atan Karesi Belediyesi diğer taraftan uluslar arası alanda sıfır atık çalışmalarını da sürdürmeye devam ediyor.

zero (1)

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’na İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından sunulan ve kabul edilen 2020-1-TR01-KA204-093013 referans numaralı “Building adult competences in Zero Waste circular economy in Europe – Avrupa’ da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı 208 bin 292 Avroluk Erasmus projesinin ilk yüz yüze ulusötesi toplantısı 11-12 Ekim  2021 tarihlerinde İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Karesi Belediyesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Makedonya EMKICE Consulting Derneği ve İspanya FUNDACION UNIVERSITAT JAUME I-EMPRESA Üniversitesi’nin temsilcileri katıldı. Proje toplantısında sıfır atık ve döngüsel ekonomi konseptine yönelik yetişkin yeterliliklerinin geliştirilmesi ile ilgili yapılacak çalışmalar değerlendirilirken daha sonra yapılması planlanan faaliyetlerin programı oluşturuldu.

zero (3)

BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ülkemizdeki tüm belediyelerinde kullanabileceği dijital bir sıfır atık rehberi oluşturacaklarını söyledi. Başkan Orkan, “Avrupa Birliği ülkelerinde atıkların geri dönüşüm oranı % 46 iken Türkiye’de % 13. Türkiye’de de bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin önderliğinde Sıfır Atık Projesi yürütülüyor. Proje, 2023 yılına kadar Türkiye’de atıkların geri dönüşüm oranını % 35’e çıkarmayı amaçlıyor. Bu çalışmalara en büyük desteği veren kurumlar arasında da Karesi Belediyesi yer alıyor. Hayvansal ve bitkisel üretim atıkları, kentsel organik atıklar ve sanayi-teknoloji atıklarının değerlendirilerek ve dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması; Türkiye’de ve Avrupa Birliğinde ‘Sıfır Atığa’ (Zero Waste) dayalı Döngüsel Ekonomi (CE) politikalarında temel bir temadır. Ocak 2018’de ‘Kirleten Öder’ ilkesiyle revize edilen AB Sirküler Ekonomi Eylem Planında bu tür atıkların 2035 yılına kadar en fazla %10’a düşürülmesi ve % 90’nının dönüştürülmesi hedefleniyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu konuda bilinçlendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Bu tür çalışmaları yaparken yerelde ve uluslararası alanda tüm paydaşlarla ortak hareket ediyoruz. En büyük isteğimiz gelecek nesillere güzel ve temiz bir Karesi bırakmak. Sıfır atık konusunda projemiz uygulamaya geçildiği anda ülkemizdeki tüm belediyelerinde kullanabileceği dijital bir sıfır atık rehberi oluşturacağız. Bu sayede sıfır atık konusunda diğer belediyelere öncülük etmiş olacağız. İlkleri oluşturan her zaman Karesi Belediyesi olmuştur” dedi.

YUKKON-REKLAM yahya yavuz

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Sen de yorum yaparak katılım gösterebilirsin    

elit-mantolama
Bize destek olmak için Youtube kanalımıza ücretsiz abone olurmusunuz?
 

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL